Packing Class 9th English Beehive CBSE Solution

Packing Class 9th English Beehive CBSE Solution

Thinking About The Text
  1. How many characters are there in the narrative? Name them. (Dont forget the dog!) Discuss…
  2. Why did the narrator (Jerome) volunteer to do the packing? Discuss in pairs and answer…
  3. Discuss in pairs and answer each question below in a short paragraph (30-40 words). How…
  4. What was Jeromes real intention when he offered to pack? Discuss in pairs and answer each…
  5. What did Harris say after the bag was shut and strapped? Why do you think he waited till…
  6. What horrible idea occurred to Jerome a little later? Discuss in pairs and answer each…
  7. Where did Jerome finally find the toothbrush? Discuss in pairs and answer each question…
  8. Why did Jerome have to reopen the packed bag? Discuss in pairs and answer each question…
  9. What did George and Harris offer to pack and why? Discuss in pairs and answer each…
  10. While packing the hamper, George and Harris do a number of foolish and funny things. Tick…
  11. What does Jerome say was Montmorencys ambition in life? What do you think of Montmorency…
  12. Of the three, Jerome, George and Harris, who do you think is the best or worst packer?…
  13. How did Montmorency contribute to the packing? Discuss in groups and answer the following…
  14. Do you find this story funny? What are the humorous elements in it?(Pick out at least…
Thinking About Language
  1. Match the words/phrases in Column A with their meanings in Column B. A B (1) slaving (i) a…
  2. Use suitable words or phrases from Column-A above to complete the paragraph given below. A…
  3. Look at the sentences below. Notice that the verbs (Italicized) are all in their bare…
  4. The table below has some proverbs telling you what to do and what not to do. Fill in the…
Writing
  1. You have seen how Jerome, George and Harris mess up their packing, especially of the…

Thinking About The Text
Question 1.

Discuss in pairs and answer each question below in a short paragraph (30-40 words).

How many characters are there in the narrative? Name them. (Don't forget the dog!)


Answer:

There are four characters in the narrative. Following are the names of the characters:

1. George


2. Harris


3. Jerome (the narrator himself)


4. Montmorency (the dog)



Question 2.

Discuss in pairs and answer each question below in a short paragraph (30-40 words).

Why did the narrator (Jerome) volunteer to do the packing?


Answer:

The narrator (Jerome) readily volunteered to do the packing himself as he felt that packing was one among those things he knew more than the other person. He also felt proud of his packing skills and wanted to show them.



Question 3.

Discuss in pairs and answer each question below in a short paragraph (30-40 words).
How did George and Harris react to this? Did Jerome like their reaction?


Answer:

When the author volunteered to do the packing by himself, George and Harris promptly accepted his suggestion. George put on a pipe and spread himself over the easy-chair and Harris spread his legs on the table and lit a cigar. Jerome was irritated by their reaction.


Question 4.

Discuss in pairs and answer each question below in a short paragraph (30-40 words).

What was Jerome's real intention when he offered to pack?


Answer:

Jerome’s real intention was to superintend the work of packing. He wanted to make Harris and George work under his directions. He wished to pinpoint them at every small mistake and at the same time showcasing his skills of proper packing.


Question 5.

Discuss in pairs and answer each question below in a short paragraph (30-40 words).

What did Harris say after the bag was shut and strapped? Why do you think he waited till then to ask?


Answer:

Harris instantly reminded Jerome that he had forgotten about packing the boots after the bag was shut and strapped. He deliberately waited for this moment to arrive and did not say anything before in order to sarcastically lift a finger at Jerome and also make fun of his packing skills.



Question 6.

Discuss in pairs and answer each question below in a short paragraph (30-40 words).

What "horrible idea occurred to Jerome a little later?


Answer:

The “horrible idea” that came up in Jerome’s mind a little later was the doubt about whether he had packed his toothbrush or not. He considered it to be a “horrible idea” because his toothbrush was the only thing he could almost never remember while travelling. As a result, most of the times he had to deal with that chaotic situation at the end moment which always haunted him.



Question 7.

Discuss in pairs and answer each question below in a short paragraph (30-40 words).

Where did Jerome finally find the toothbrush?


Answer:

Jerome was compelled to conduct a thorough search of the bag by unpacking everything in order to find his toothbrush. He was finally able to find it inside the boot when he tried to check each and every thing one by one while putting them back in the bag.



Question 8.

Discuss in pairs and answer each question below in a short paragraph (30-40 words).

Why did Jerome have to reopen the packed bag?


Answer:

Jerome had to reopen the packed bag twice due to his inadvertent habit of forgetting about certain things.

In the first instance, he was forced to unpack when the doubtful state of whether he had packed his toothbrush or not arose. Eventually, in the second instance, he was again forced to unpack as soon as he found that he had packed his spectacles in the bag.



Question 9.

Discuss in pairs and answer each question below in a short paragraph (30-40 words).

What did George and Harris offer to pack and why?


Answer:

George and Harris offered to pack the hampers as they were the only ones left to be packed along with the fact that it was already getting late. They offered to do the rest of the packing with the underlying intention of exhibiting their skills in front of Jerome.



Question 10.

Discuss in pairs and answer each question below in a short paragraph (30-40 words).

While packing the hamper, George and Harris do a number of foolish and funny things. Tick the statements that are true.

(i) They started with breaking a cup.

(ii) They also broke a plate.

(iii) They squashed a tomato.

(iv) They trod on the butter.

(v) They stepped on a banana.

(vi) They put things behind them, and couldn't find them.

(vii) They stepped on things.

(viii) They packed the pictures at the bottom and put heavy things on top.

(ix) They upset almost everything.

(x) They were very good at packing.


Answer:

The statements which stand true in the case of George and Harris are as follows:

(i)They started with breaking a cup.


(iii) They squashed a tomato.


(iv) They trod on the butter.


(vi) They put things behind them, and couldn't find them.


(vii) They stepped on things.


(ix) They upset almost everything.



Question 11.

What does Jerome say was Montmorency's ambition in life? What do you think of Montmorency and why?


Answer:

Montmorency was an extremely mischievous dog whose highest ambition in life was to get in the way of everything and eventually get scolded and cursed for his troublesome acts.

He particularly got involved at the places where he was not wanted and became a ‘perfect nuisance’ making people go mad at him and resulting in things being thrown on his head. A dog like him never wanted any encouragement. He was born with such a nature that made him do things do like that.


Question 12.

Discuss in groups and answer the following in two or three paragraphs. (100-150 words)

Of the three, Jerome, George and Harris, who do you think is the best or worst packer? Support your answer with details from the text.


Answer:

There are three packers in this story, namely, George, Harris and Jerome. Off the three, Jerome seems to be the best packer because of his orderly arrangement of things. Although he too forgot about the boots and the toothbrush and accidentally packed his spectacles, he managed the packing in a systematic manner without making things turn topsy-turvy.

However, on the other side, George and Harris made a complete mess of everything. The breaking of a cup followed by squashing of the tomato in the strawberry jam and stepping on almost everything; putting things behind themselves and then searching for the same exhibit their reckless behaviour. Moreover, they miserably failed in handling things and the sheer nuisance created by Montmorency throw light on the big blunder they created, being the central theme of this story.


Question 13.

Discuss in groups and answer the following in two or three paragraphs. (100-150 words)

How did Montmorency 'contribute' to the packing?


Answer:

The packing adventure had already gone topsy-turvy due to the chaos created by George and Harris but the entry of Montmorency was responsible for adding fuel to the fire. Montmorency’s highest ambition of poking his nose in places where he was not required and the eventual scolding and cursing were his ‘inborn natural and original sin.’ His blunder of coming and sitting on things ready to be packed along with the instance where he had put his leg in the jar of the jam and then ultimately entering the hamper and killing the lemons which he pretended to be rats throw light on the ways where he could become a ‘perfect nuisance.’



Question 14.

Discuss in groups and answer the following in two or three paragraphs. (100-150 words)

Do you find this story funny? What are the humorous elements in it'?(Pick out at least three; think about what happens, as well as how it is described.)


Answer:

Yes, this story is undoubtedly a humorous one. The central idea of ‘packing’ is not only amusing because of the utter funny business involved but the way the author narrates the story is all the more interesting.

First of all the funny episodes in the story includes the instance where Jerome’s expectations of bossing George and Harris in packing go completely opposite and he is the only one left to work with the other two complacently sitting idle and only pointing him to put the things he forgot.


Secondly, the entire situation where in George and Harris began packing the hampers was not only chaotic but extremely entertaining. Harris’s act of sitting on the butter and then both of them searching every nook and corner for it and eventually finding him at his back was among the funniest elements. In addition to this, the smashing of the pies kept inside by putting heavy things on the top reflected their mindless behaviour.


Thirdly, the entry of Montmorency, the highly mischievous element of all, was the ultimate icing on the cake in the end. His troublesome acts of sitting on things to be packed, the destruction of lemons in the hamper and the act of putting his leg inside the jam were among the most notorious episodes of this story.


Thus, the story presented a good series of humorous incidents time and again.




Thinking About Language
Question 1.

Match the words/phrases in Column A with their meanings in Column B.


Answer:




Question 2.

Use suitable words or phrases from Column-A above to complete the paragraph given below.

A Traffic Jam

During power cuts, when traffic lights go off, there is utter_______ at crossroads. Drivers add to the confusion by________over their right of way, and nearly come to blows. Sometimes passers-by, seeing a few policemen__________ at regulating traffic, step in to help. This gives them a feeling of having_______ something.


Answer:

A Traffic Jam

During power cuts, when traffic lights go off, there is utter chaos at cross roads. Drivers add to the confusion by getting into a row over their right of way, and nearly come to blows. Sometimes passers-by, seeing a few policemen slaving at regulating traffic, step into help. This gives them a feeling of having accomplished something.



Question 3.

Look at the sentences below. Notice that the verbs (Italicized) are all in their bare form.

(a) Simple commands:

Stand up!

Put it here

(b) Directions: (to reach your home)

Board Bus No. 121 and get down at Sagar Restaurant. From there turn right and walk till you reach a book shop. My home is just behind the shop.

(c) Do's and Don'ts:

1. Always get up for your elders.

2. Don't shout in class.

(d) Instructions for making a fruitsalad-

Ingredients

Oranges - 2

Pineapple - one large piece

Cherries - 250 grams

Bananas- 2

(Any other fruit you like)

Wash the fruit.Cut them into small pieces. Mix them well. Add a few drops of lime juice. Add sugar to taste. Now add some cream (or ice-cream if you wish to make fruit salad with ice-cream.)

(1) Now work in pairs. Give

(i) two commands to your partner.

(ii) two do's and don'ts to a new student in your class.

(iii) directions to get to each other's houses.

(iv) instructions for moving the body in an exercise or a dance, or for cooking something.


Answer:

You can perform this activity with one of your friends.



Question 4.

The table below has some proverbs telling you what to do and what not to do. Fill in the blanks and add a few more such proverbs to the table.


Answer:





Writing
Question 1.

You have seen how Jerome, George and Harris mess up their packing, especially of the hamper. From their mistakes you must have thought of some 'dos' and 'don'ts" for packing. Can you give some tips for packing by completing the paragraph below?

First pack all the heavy items, especially the ones you don't need right away. Then. . .

Here are some words and phrases you can use to begin your sentences with:

● Then ● Next ● Now

● Remember ● Don't forget ● At last/ Finally


Answer:

First pack all the heavy items, especially the ones you don't need right away. Then keep the less heavy items which are firm and durable. Next spread a layer of a newspaper in order to avoid any kind of damage. Now arrange these things properly. Remember that packing needs systematic organization of things. Do not forget to put all the essential items. Finally strap properly.


PDF FILE TO YOUR EMAIL IMMEDIATELY PURCHASE NOTES & PAPER SOLUTION. @ Rs. 50/- each (GST extra)

HINDI ENTIRE PAPER SOLUTION

MARATHI PAPER SOLUTION

SSC MATHS I PAPER SOLUTION

SSC MATHS II PAPER SOLUTION

SSC SCIENCE I PAPER SOLUTION

SSC SCIENCE II PAPER SOLUTION

SSC ENGLISH PAPER SOLUTION

SSC & HSC ENGLISH WRITING SKILL

HSC ACCOUNTS NOTES

HSC OCM NOTES

HSC ECONOMICS NOTES

HSC SECRETARIAL PRACTICE NOTES

MUST REMEMBER THINGS on the day of Exam

Are you prepared? for English Grammar in Board Exam.

Paper Presentation In Board Exam

How to Score Good Marks in SSC Board Exams

Tips To Score More Than 90% Marks In 12th Board Exam

How to write English exams?

How to prepare for board exam when less time is left

How to memorise what you learn for board exam

No. 1 Simple Hack, you can try out, in preparing for Board Exam

How to Study for CBSE Class 10 Board Exams Subject Wise Tips?

JEE Main 2020 Registration Process – Exam Pattern & Important Dates

NEET UG 2020 Registration Process Exam Pattern & Important Dates

How can One Prepare for two Competitive Exams at the same time?

8 Proven Tips to Handle Anxiety before Exams!

2019 Board Paper Solution

HSC ENGLISH SET A 2019 21st February, 2019

HSC ENGLISH SET B 2019 21st February, 2019

HSC ENGLISH SET C 2019 21st February, 2019

HSC ENGLISH SET D 2019 21st February, 2019

SECRETARIAL PRACTICE (S.P) 2019 25th February, 2019

HSC XII PHYSICS 2019 25th February, 2019

CHEMISTRY XII HSC SOLUTION 27th, February, 2019

OCM PAPER SOLUTION 2019 27th, February, 2019

HSC MATHS PAPER SOLUTION COMMERCE, 2nd March, 2019

HSC MATHS PAPER SOLUTION SCIENCE 2nd, March, 2019

SSC ENGLISH STD 10 5TH MARCH, 2019.

HSC XII ACCOUNTS 2019 6th March, 2019

HSC XII BIOLOGY 2019 6TH March, 2019

HSC XII ECONOMICS 9Th March 2019

SSC Maths I March 2019 Solution 10th Standard11th, March, 2019

SSC MATHS II MARCH 2019 SOLUTION 10TH STD.13th March, 2019

SSC SCIENCE I MARCH 2019 SOLUTION 10TH STD. 15th March, 2019.

SSC SCIENCE II MARCH 2019 SOLUTION 10TH STD. 18th March, 2019.

SSC SOCIAL SCIENCE I MARCH 2019 SOLUTION20th March, 2019

SSC SOCIAL SCIENCE II MARCH 2019 SOLUTION, 22nd March, 2019

XII CBSE - BOARD - MARCH - 2019 ENGLISH - QP + SOLUTIONS, 2nd March, 2019

HSC Maharashtra Board Papers 2020

(Std 12th English Medium)

HSC ECONOMICS MARCH 2020

HSC OCM MARCH 2020

HSC ACCOUNTS MARCH 2020

HSC S.P. MARCH 2020

HSC ENGLISH MARCH 2020

HSC HINDI MARCH 2020

HSC MARATHI MARCH 2020

HSC MATHS MARCH 2020

SSC Maharashtra Board Papers 2020

(Std 10th English Medium)

English MARCH 2020

HindI MARCH 2020

Hindi (Composite) MARCH 2020

Marathi MARCH 2020

Mathematics (Paper 1) MARCH 2020

Mathematics (Paper 2) MARCH 2020

Sanskrit MARCH 2020

Sanskrit (Composite) MARCH 2020

Science (Paper 1) MARCH 2020

Science (Paper 2)